Згідно статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» державній реєстрації підлягають потужності з виробництва та/або обігу харчових продуктів, на які не вимагається отримання експлуатаційного дозволу.
Порядок проведення державної реєстрації потужностей, який визначає процедуру державної реєстрації потужностей, що використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів, затверджено наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10.02.2016 року №39.
Державна реєстрація потужностей проводиться в територіальних органах Держпродспоживслужби за місцем знаходження потужностей.
Оператор ринку харчових продуктів, який використовує потужність, зобов’язаний подати заяву відповідного зразку до територіального органу Держпродспоживслужби та за 15 днів отримати у письмовому вигляді інформацію про державну реєстрацію потужності. Державна реєстрація здійснюється безкоштовно.
Разом з тим наголошуємо про адміністративну відповідальність, передбачену статтею 64 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» за роботу незареєстрованих потужностей. Так, за виробництво та зберігання харчових продуктів на потужностях, незареєстрованих згідно з законодавством, передбачено штраф в розмірі від 23 до 30 мінімальних заробітних плат.
Робота по встановленню незареєстрованих об’єктів з виробництва та обігу харчових продуктів, а також притягнення до відповідальності посадових та фізичних осіб проводиться державними інспекторами в ході здійснення планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю).
На сьогодні фахівцями Нововоронцовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області внесено у реєстр та присвоєно особистий реєстраційний номер 214 суб’єктам господарювання. Робота по державній реєстрації триватиме і надалі.

16.11.2018
Державна реєстрація потужностей операторів ринку харчових продуктів
Згідно статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» державній реєстрації підлягають потужності з виробництва та/або обігу харчових продуктів, на які не вимагається отримання експлуатаційного дозволу.
Порядок проведення державної реєстрації потужностей, який визначає процедуру державної реєстрації потужностей, що використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів, затверджено наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10.02.2016 року №39.
Державна реєстрація потужностей проводиться в територіальних органах Держпродспоживслужби за місцем знаходження потужностей.
Оператор ринку харчових продуктів, який використовує потужність, зобов’язаний подати заяву відповідного зразку до територіального органу Держпродспоживслужби та за 15 днів отримати у письмовому вигляді інформацію про державну реєстрацію потужності. Державна реєстрація здійснюється безкоштовно.
Разом з тим наголошуємо про адміністративну відповідальність, передбачену статтею 64 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» за роботу незареєстрованих потужностей. Так, за виробництво та зберігання харчових продуктів на потужностях, незареєстрованих згідно з законодавством, передбачено штраф в розмірі від 23 до 30 мінімальних заробітних плат.
Робота по встановленню незареєстрованих об’єктів з виробництва та обігу харчових продуктів, а також притягнення до відповідальності посадових та фізичних осіб проводиться державними інспекторами в ході здійснення планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю).
На сьогодні фахівцями Нововоронцовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області внесено у реєстр та присвоєно особистий реєстраційний номер 214 суб’єктам господарювання. Робота по державній реєстрації триватиме і надалі.