13.11.2018 року за ініціативи Голопристанського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області відбулася нарада з керівниками та медичними працівниками закладів дошкільної освіти району на базі Голопристанського районного відділу освіти.
Провідною темою зустрічі стало питання організації повноцінного харчування дітей в закладах дошкільної освіти.
Наголошено, що згідно з Санітарним регламентом для дошкільних навчальних закладів, харчування дітей повинно здійснюватися відповідно до норм харчування у дитячих та навчальних закладах оздоровлення та відпочинку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 р. № 1591. Під час заходу наголошено на обов’язковому дотриманні Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти та науки України від 1.06.2005 р. № 242/329, Інструкції з організації харчування у дошкільних навчальних закладах, затвердженої наказом Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти та науки України від 17.04.2006 р. №298/227, згідно з якими відповідальними за організацію харчування дітей у дошкільному закладі є керівники закладів. Були порушені питання стосовно контролю якості харчових продуктів, транспортування, зберігання харчових продуктів та забезпечення виконання натуральних норм харчування дітей.
Стан організації харчування дітей у дитячих дошкільних закладах, зокрема виконання норм харчування дітей, знаходиться на постійному контролі Голопристанського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

15.11.2018
Нарада з питання організації харчування в закладах дошкільної освіти
13.11.2018 року за ініціативи Голопристанського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області відбулася нарада з керівниками та медичними працівниками закладів дошкільної освіти району на базі Голопристанського районного відділу освіти.
Провідною темою зустрічі стало питання організації повноцінного харчування дітей в закладах дошкільної освіти.
Наголошено, що згідно з Санітарним регламентом для дошкільних навчальних закладів, харчування дітей повинно здійснюватися відповідно до норм харчування у дитячих та навчальних закладах оздоровлення та відпочинку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 р. № 1591. Під час заходу наголошено на обов’язковому дотриманні Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти та науки України від 1.06.2005 р. № 242/329, Інструкції з організації харчування у дошкільних навчальних закладах, затвердженої наказом Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти та науки України від 17.04.2006 р. №298/227, згідно з якими відповідальними за організацію харчування дітей у дошкільному закладі є керівники закладів. Були порушені питання стосовно контролю якості харчових продуктів, транспортування, зберігання харчових продуктів та забезпечення виконання натуральних норм харчування дітей.
Стан організації харчування дітей у дитячих дошкільних закладах, зокрема виконання норм харчування дітей, знаходиться на постійному контролі Голопристанського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.