Питання організації харчування у навчальних закладах залишається одним із найбільш актуальних та заслуговує на особливу увагу. Тому, 24 жовтня 2018 року, на базі дитячої консультації КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги міста Нова Каховка» відбувся семінар щодо організації харчування дітей в організованих колективах. У заході взяли участь провідний фахівець відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Новокаховського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області та медичні сестри дитячих дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів міста.
Під час семінару були розглянуті питання організації якісного та безпечного харчування, виконання норм натурального набору продуктів харчування, дотримання вимог щодо складання меню, форми контролю за станом організації харчування дітей медичною сестрою, опрацьовано нормативну документацію по нагляду за організацією харчування та санітарно-гігієнічні вимоги. Під час семінару медсестри дошкільних закладів обмінялися досвідом організації батьківського всеобучу з проблем здорового харчування дітей.
Захід пройшов у формі конструктивного діалогу, де його учасники не лише мали змогу ознайомитись з вимогами сучасного законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства, а й отримали практичні знання та корисні поради для подальшої роботи.
25.10.2018
В Новій Каховці відбувся семінар з медичними сестрами дитячих навчальних закладів
Питання організації харчування у навчальних закладах залишається одним із найбільш актуальних та заслуговує на особливу увагу. Тому, 24 жовтня 2018 року, на базі дитячої консультації КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги міста Нова Каховка» відбувся семінар щодо організації харчування дітей в організованих колективах. У заході взяли участь провідний фахівець відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Новокаховського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області та медичні сестри дитячих дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів міста.
Під час семінару були розглянуті питання організації якісного та безпечного харчування, виконання норм натурального набору продуктів харчування, дотримання вимог щодо складання меню, форми контролю за станом організації харчування дітей медичною сестрою, опрацьовано нормативну документацію по нагляду за організацією харчування та санітарно-гігієнічні вимоги. Під час семінару медсестри дошкільних закладів обмінялися досвідом організації батьківського всеобучу з проблем здорового харчування дітей.
Захід пройшов у формі конструктивного діалогу, де його учасники не лише мали змогу ознайомитись з вимогами сучасного законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства, а й отримали практичні знання та корисні поради для подальшої роботи.