За декілька днів примхлива осінь змінить теплі, яскраві кольори на сірі, холодні відтінки, тому саме час згадати про таку непримхливу, але напрочуд корисну ягоду, як обліпиха.
Саме обліпиху одностайно визнано одним із кращих природних джерел біологічно активних речовин. Про корисні властивості обліпихи знали ще давні греки. Походження цієї назви пов’язують із цікавою легендою. Війська давньогрецького полководця Олександра Македонського під час завойовницьких походів часто виснажували коней. Одного разу Олександр помітив: якщо напоїти тварин відваром з гілок, листя та плодів обліпихи, коні дуже швидко відновлюють сили, рани швидко загоюються, а шерсть знову блищить. Тому саме латинська назва обліпихи походить від двох слів: hippos – кінь та phase – блиск.
Цю корисну ягоду цінували і наші пращури, віддаючи їй почесне місце.
Відомо, що плоди обліпихи мають особливий унікальний набір біологічно активних речовин, насамперед вітамінів, до того ж у концентраціях, які не зустрінеш у жодній іншій рослині. Так, 100 г ягід обліпихи з надлишком покривають денну потребу людини в усіх вітамінах.

Обліпиха здатна знешкоджувати віруси та бактерії, підтримувати молодість клітин, поліпшувати гостроту зору, знижувати кров’яний тиск, а нещодавно вчені виявили, що ягоди обліпихи є потужним ворогом ракових клітин.
Про лікувальні властивості цієї ягоди у боротьбі з респіраторними хворобами, напевно, відомо всім.
Так, для лікування кашлю допоможе сік обліпихи з медом,а для профілактики захворювань верхніх дихальних шляхів рекомендують інгаляції з обліпиховою олією. Ягоди та сік обліпихи також незамінні при лікуванні шлункових захворювань, опіках та, навіть, хвороб зубів і ясен. Вживаючи цю ягоду, ви неодмінно поповните вітамінний дефіцит в організмі, але, передусім, пам’ятайте: користь від продуктів з обліпихи можна отримати тільки за умови придбання сертифікованої органічної продукції без вмісту шкідливих синтетичних хімікатів та консервантів.
Тож, будьте здорові та насолоджуйтеся життям навіть у негоду!
03.10.2018
Ягода сонця
За декілька днів примхлива осінь змінить теплі, яскраві кольори на сірі, холодні відтінки, тому саме час згадати про таку непримхливу, але напрочуд корисну ягоду, як обліпиха.
Саме обліпиху одностайно визнано одним із кращих природних джерел біологічно активних речовин. Про корисні властивості обліпихи знали ще давні греки. Походження цієї назви пов’язують із цікавою легендою. Війська давньогрецького полководця Олександра Македонського під час завойовницьких походів часто виснажували коней. Одного разу Олександр помітив: якщо напоїти тварин відваром з гілок, листя та плодів обліпихи, коні дуже швидко відновлюють сили, рани швидко загоюються, а шерсть знову блищить. Тому саме латинська назва обліпихи походить від двох слів: hippos – кінь та phase – блиск.
Цю корисну ягоду цінували і наші пращури, віддаючи їй почесне місце.
Відомо, що плоди обліпихи мають особливий унікальний набір біологічно активних речовин, насамперед вітамінів, до того ж у концентраціях, які не зустрінеш у жодній іншій рослині. Так, 100 г ягід обліпихи з надлишком покривають денну потребу людини в усіх вітамінах.
Обліпиха здатна знешкоджувати віруси та бактерії, підтримувати молодість клітин, поліпшувати гостроту зору, знижувати кров’яний тиск, а нещодавно вчені виявили, що ягоди обліпихи є потужним ворогом ракових клітин.
Про лікувальні властивості цієї ягоди у боротьбі з респіраторними хворобами, напевно, відомо всім.
Так, для лікування кашлю допоможе сік обліпихи з медом,а для профілактики захворювань верхніх дихальних шляхів рекомендують інгаляції з обліпиховою олією. Ягоди та сік обліпихи також незамінні при лікуванні шлункових захворювань, опіках та, навіть, хвороб зубів і ясен. Вживаючи цю ягоду, ви неодмінно поповните вітамінний дефіцит в організмі, але, передусім, пам’ятайте: користь від продуктів з обліпихи можна отримати тільки за умови придбання сертифікованої органічної продукції без вмісту шкідливих синтетичних хімікатів та консервантів.
Тож, будьте здорові та насолоджуйтеся життям навіть у негоду!