Принципи роботи територіальних органів Держпродспоживслужби з громадськістю та засобами масової інформації

27.09.2018 р. у місті Києві відбувся семінар-нарада з питань ефективності роботи територіальних органів Держпродспоживслужби з громадськістю та ЗМІ: основні проблеми, виклики та ризики.

Відкрив нараду голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа.

Звертаючись до присутніх, він наголосив на важливості комунікації з засобами масової інформації, налагодженні конструктивного діалогу з громадськістю задля об’єктивного висвітлення діяльності Служби, робота якої базується на засадах відкритості та прозорості.

В програмі семінару були розглянуті теми: кризові ситуації у взаємодії з журналістами, вимоги до інформаційних матеріалів для Урядового веб-порталу, законодавчі вимоги до оприлюднення публічної інформації.

Також детально учасники семінару розглянули принципи роботи Відділу взаємодії з громадськістю та ЗМІ і проблемні питання координації роботи та налагодження комунікації Держпродспоживуслужби, її територіальних органів та засобів масової інформації.

В рамках заходу, учасники побували на екскурсії в Музеї історії урядів України,

малій сесійній залі Кабінету Міністрів України, взяли участь у традиційній зустрічі щодо урядової комунікаційної стратегії «Єдиний голос», де разом зі спікером Євгеном Магдою, політологом, директором Інституту світової політики, кандидатом політичних наук обговорили актуальні виклики гібридної агресії Росії, зокрема розглянули питання використання пропаганди та інформації у гібридних війнах.