У Головному управлінні пройшла виробнича нарада з актуальних питань організації роботи та здійснення державного контролю

18.09.2018 р. відбулася виробнича нарада на тему «Стан організації роботи та здійснення державного контролю відокремленими структурними підрозділами Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області».

Участь в обговоренні актуальних питань діяльності установи взяли начальники районних, міжрайонних, міських управлінь Головного управління Держпродспоживслужби, начальники міських та районних державних лікарень ветеринарної медицини, директори міжрайонних державних лабораторій Держпродспоживсужби України.

Як зазначив начальник Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Віталій Боярський, акцент нинішньої наради зроблено на виконавчій дисципліні, протиепізоотичних заходах, які вживаються в області щодо африканської чуми свиней, сказу та інших хвороб тварин, а також посиленні інспекторської роботи.

«Це робоче обговорення покликане окреслити найбільш проблемні питання, які виникають в практичній діяльності структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, ми хочемо довести до кожного з вас, учасників наради, ті питання і пріоритетні напрямки, які на сьогоднішній день Держпродспоживслужба України ставить перед нами, як перед територіальним управлінням, а ми відповідно перед вами по виконанню, в першу чергу, інспекторських функцій і забезпечення належної епізоотичної ситуації на території області»,- сказав Віталій Боярський, звертаючись до присутніх в залі.

Серед питань порядку денного були розглянуті, зокрема, головні напрямки роботи в сфері безпечності харчових продуктів, проаналізовано стан виконання Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних заразних хвороб тварин за 9 місяців поточного року, обговорені окремі статті Закону України №2042 «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» та виконання листа Держпродспоживслужби України «Щодо реагування на факти фальсифікації молочних продуктів» і відповідного Доручення Голови Держпродспоживслужби від 6 серпня поточного року.

Також учасники наради розглянули питання державного нагляду за станом організації дитячого харчування та питного водопостачання населення, якості відбору зразків з об’єктів навколишнього середовища. Так, за словами начальника Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Тараса Години-Арюпіна, питання організації харчування дітей в навчальних закладах наразі залишається одним з найбільш актуальних.

З метою збереження здоров’я дітей, попередження виникнення інфекційних захворювань на гострі кишкові інфекції та харчові отруєння, необхідно вжити невідкладних заходів щодо забезпечення контролю за харчуванням дітей. Серед завдань по питному водопостачанню є проведення аналізу його стану та інформування у найближчі терміни місцеві органи влади, сільських та селищних голів.

Також під час заходу були детально розглянуті мікробіологічні критерії безпечності харчових продуктів, лабораторний контроль за санітарно-гігієнічним станом потужностей, які здійснюють виробництво та обіг харчових продуктів та інші.

Підбиваючи підсумки наради, виконувач обов’язки заступника начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Ігор Грищенко зазначив, що подібні спільні обговорення, пошуки комунікаційних шляхів для зручної і комфортної роботи сприятимуть виконанню поставлених завдань.