Планова перевірка ТОВ «Рівненський ХПП»

Своєчасна заготівля та зберігання зерна з дотриманням встановлених вимог є необхідною умовою забезпечення продовольчої безпеки держави.

На підставі річного плану здійснення заходів державного нагляду (контролю) на 2018 рік, затвердженого наказом Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області від 23.11.2017 року №1110 та наказом Головного управління «Про проведення планової перевірки» від 20.08.2018 р. за № 259 фахівцями Нововоронцовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області з 27.08.2018 року проводиться планова перевірка оператора ринку ТОВ «Рівненьський ХПП» (с.Золота Балка, Нововоронцовського району) щодо дотримання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів та ветеринарної медицини. Зазначена потужність зареєстрована відповідно до наказу від 10.02.2016 р. № 39 “Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього зацікавленим суб’єктам” за видом діяльності «Інший вид діяльності: зберігання, обробка, транспортування, реалізація».

Елеватор ТОВ «Рівненський ХПП» введено в експлуатацію у 1956 році. Наразі це один  із 19 діючих елеваторних комплексів у Херсонській області, що працює виключно з давальницьким зерном. Перевірку якості зерна на елеваторі здійснює кваліфікований персонал сертифікованої лабораторії.

У ході перевірки звернуто увагу на дотримання оператором ринку вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 р. № 771/97-ВР та на статтю 22 щодо дотримання вимог операторами ринку стосовно забезпечення простежуваності (наявність документа, що супроводжує об’єкти санітарних заходів під час їх перевезення (пересилання), товарно-транспортна накладна).

Відповідно до статті 40 «Загальні вимоги до операторів ринку, які здійснюють первинне виробництво та ведення записів щодо забезпечення безпечності харчових продуктів», в ході перевірки зверталася увага на підтримання потужності для виробництва та/або обігу первинної продукції та супутніх дій, включаючи потужності для зберігання та приготування кормів у чистоті, шляхом чищення, миття та дезінфекції; до стану обладнання, інвентаря та транспортних засобів; стан питної води на потужності; щодо допуску до виробництва персоналу,який пройшов обов’язковий медичний огляд і навчання (підготовку) з наявністю відповідних підтверджуючих документів, а також  виконання заходів боротьби зі шкідниками.