21.08.2018 р. на базі Херсонської регіональної державної лабораторії ім. Ценковського Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів відбувся семінар-нарада на тему «Вимоги до офіційного ветеринарного контролю за надходженням тварин на забійне підприємство». Участь у заході взяли офіційні ветеринарні лікарі Херсонщини, які здійснюють нагляд за діяльністю суб’єктів господарювання підконтрольних Держпродспоживслужбі.


У своєму вступному слові до присутніх начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Сергій Шевченко наголосив на відповідальній місії, яка покладена на офіційних ветеринарних лікарів, які здійснюють державний контроль на забійних підприємствах, гуртівнях тощо.

«Ми робимо все, аби бізнесу було комфортно працювати на Херсонщині. Але, – зазначив Сергій Шевченко, – в рамах чинного законодавства. І від вашої сумлінності і фаховості залежить, без перебільшення, здоров’я громадян, адже ви забезпечуєте вихід безпечної харчової продукції тваринного походження».
Про вимоги до офіційного ветеринарного контролю по надходженню тварин на забійні підприємства і повноваженнях державних ветеринарних інспекторів у світлі чинної законодавчої бази розповів в своїй презентації начальник Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Віталій Боярський.

Зокрема, він зупинився на Законі «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» як основному законі, який регулює обіг харчових продуктів на теренах держави, Законі № 2042 «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», в якому виписані права і обов’язки державних ветеринарних інспекторів.

Окрім того, учасники семінару розглянули Закони «Про ветеринарну медицину», «Про побічні продукти тваринного походження, не призначені для споживання людиною», «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин» та іншу нормативно-правову базу. Серед питань, розглянутих під час наради – основні вимоги до прийому тварин на забій, порядок проведення передзабійного огляду, а також порядок проведення ветеринарно-санітарної експертизи продуктів забою тварин.

Детально учасники семінару обговорили основні положення Інструкції по застосуванню ветеринарних штампів та позначок придатності. Завершився семінар практичними заняттями з біохімічного дослідження м’яса та лабораторної діагностики трихінельозу, а також санітарної оцінки продуктів забою тварин при виявленні незаразних, інвазійних та інфекційних захворювань. За результатами навчального заходу його учасники склали тести.
22.08.2018
Семінар-нарада для офіційних ветеринарних лікарів Херсонщини
21.08.2018 р. на базі Херсонської регіональної державної лабораторії ім. Ценковського Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів відбувся семінар-нарада на тему «Вимоги до офіційного ветеринарного контролю за надходженням тварин на забійне підприємство». Участь у заході взяли офіційні ветеринарні лікарі Херсонщини, які здійснюють нагляд за діяльністю суб’єктів господарювання підконтрольних Держпродспоживслужбі.
У своєму вступному слові до присутніх начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Сергій Шевченко наголосив на відповідальній місії, яка покладена на офіційних ветеринарних лікарів, які здійснюють державний контроль на забійних підприємствах, гуртівнях тощо.
«Ми робимо все, аби бізнесу було комфортно працювати на Херсонщині. Але, – зазначив Сергій Шевченко, – в рамах чинного законодавства. І від вашої сумлінності і фаховості залежить, без перебільшення, здоров’я громадян, адже ви забезпечуєте вихід безпечної харчової продукції тваринного походження».
Про вимоги до офіційного ветеринарного контролю по надходженню тварин на забійні підприємства і повноваженнях державних ветеринарних інспекторів у світлі чинної законодавчої бази розповів в своїй презентації начальник Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Віталій Боярський.
Зокрема, він зупинився на Законі «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» як основному законі, який регулює обіг харчових продуктів на теренах держави, Законі № 2042 «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», в якому виписані права і обов’язки державних ветеринарних інспекторів.
Окрім того, учасники семінару розглянули Закони «Про ветеринарну медицину», «Про побічні продукти тваринного походження, не призначені для споживання людиною», «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин» та іншу нормативно-правову базу. Серед питань, розглянутих під час наради – основні вимоги до прийому тварин на забій, порядок проведення передзабійного огляду, а також порядок проведення ветеринарно-санітарної експертизи продуктів забою тварин.
Детально учасники семінару обговорили основні положення Інструкції по застосуванню ветеринарних штампів та позначок придатності. Завершився семінар практичними заняттями з біохімічного дослідження м’яса та лабораторної діагностики трихінельозу, а також санітарної оцінки продуктів забою тварин при виявленні незаразних, інвазійних та інфекційних захворювань. За результатами навчального заходу його учасники склали тести.