Знову сказ !

13 липня 2018 року в селі Новопокровка Новотроїцького району Херсонської області біля літнього навісу, де утримується в теплу пору року велика рогата худоба (далі – ВРХ), господарі вранці виявили труп лисиці. Про цей випадок власник подвір’я повідомив ветеринарного фельдшера Громівської ветеринарної дільниці.

У ході розслідування встановлено, що на даному подвір’ї утримується: 18 голів ВРХ, а також 2 собаки та одна кішка. Останні щеплені проти сказу у вересені 2017 року. При детальному огляді худоби травм від укусів не виявлено. Контакту людей з лисицею не було.

13 липня 2018 року труп лисиці доставлено до Новотроїцької міжрайонної державної лабораторії Держпродспоживслужби для відбору патологічного матеріалу. Того ж дня патологічний матеріал було доставлено до Херсонської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби для дослідження на сказ, де встановлено сказ (експертиза №002214 п.м/18 від 13 липня 2018 року).

13 липня 2018 року проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Новотроїцькій районній державній адміністрації, на якому затверджено заходи по ліквідації сказу тварин та недопущення його розповсюдження на території села Новопокровка Новопокровської сільської ради.

                       

Відповідно до затверджених заходів, фахівці ветеринарної медицини Громівської ветеринарної дільниці проводять дощеплення собак та котів, яких утримують на власних подвір’ях мешканці с. Новопокровка.