Завершена робота з підготовки пришкільних таборів відпочинку в Чаплинському та Каланчацькому районах

Згідно з дислокацією пришкільних таборів відпочинку в Чаплинському районі відкрито 19 закладів, де буде відпочивати 655 дітей, у Каланчацькому районі – 16 закладів на 700 дітей. Керівники пришкільних таборів отримали акти за формою № 318/о.

У закладах проведені поточні ремонти приміщень, спальні та ігрові кімнати облаштовані згідно з вимогами санітарного законодавства.

Для 8 пришкільних таборів Чаплинської селищної ради в повному обсязі закуплено технологічне обладнання (витяжні шафи, електроплити, електрошафи) та новий кухонний посуд.

Пришкільні табори укомплектовані медичними працівниками та аптечками першої допомоги. Режими роботи пришкільних таборів, примірні двотижневі меню, перелік постачальників харчових продуктів і продовольчої сировини погоджені з міжрайонним управлінням Держпродспоживслужби. Також, погоджені графіки екскурсій. Харчування дітей забезпечується безпосередньо на власних харчоблоках, тому основна увага зверталася на організацію харчування дітей відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 1591 від 22.11.2004 року «Про затвердження норм харчування в навчальних і оздоровчих закладах», постачання харчових продуктів та вжиття необхідних заходів щодо профілактики виникнення гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь та токсикоінфекцій в пришкільних таборах відпочинку.

Одним із пріоритетних напрямків реалізації державної політики стосовно дітей – є забезпечення їх якісним оздоровленням та відпочинком. Відповідні заходи повинні бути спрямовані на поліпшення та зміцнення фізичного та психологічного стану і здоров’я дітей, відновлення їх життєвих сил, запобігання бездоглядності, створення умов для продовження виховного процесу та розвитку творчих здібностей.

Відповідно до Законів України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про основні принципи до безпечності та якості харчових продуктів», протягом оздоровчого періоду будуть проводитися позапланові перевірки пришкільних таборів у частині дотримання вимог в сфері санітарного законодавства та безпечності харчових продуктів з відбором проб води та змивів з технологічного та кухонного обладнання.