Увага, харчові отруєння!

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Херсонській області 5 вересня 2018 року отримано оперативне повідомлення про реєстрацію п’яти випадків захворювання на гострий гастроентероколіт серед мешканців м. Херсона та звернення фізичної особи з приводу порушення стану здоров’я. Своє захворювання постраждалі пов’язують із вживанням шашлику в лаваші, який кожен придбав на одному з об’єктів торгівлі з реалізації кулінарних виробів власного виробництва у м. Херсоні.

Всі особи, що захворіли, за віком старші 17 років та знаходяться на стаціонарному лікуванні в КУ «Херсонська обласна інфекційна лікарня ім. Г. І. Горбачевського».

З метою недопущення обігу недоброякісної продукції у торговельній мережі та поширення через харчові продукти інфекційних хвороб, відповідно до вимог санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області вживаються необхідні заходи.

Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області до роботи залучило представників Головного управління Національної поліції в Херсонській області.

Також, про ускладнення санітарно-епідемічної ситуації проінформовано керівника обласної державної адміністрації.

Ситуація перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.