У Херсоні Держпродспоживслужба провела круглий стіл із представниками малого та середнього бізнесу

Про стосунки підприємців області з Держспродспоживслужбою говорили під час круглого столу, який пройшов у Херсоні 30 липня 2018 року. Захід відбувся за участі начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Сергія Шевченка, начальника Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області Віталія Боярського та голови регіональної ради підприємців Юрія Рожкова. Також участь у діловій розмові взяли представники малого та середнього бізнесу Херсонщини, громадських організацій, які опікуються питаннями захисту прав підприємців.

                        

Вітаючи присутніх, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Сергій Шевченко наголосив, що завдання Служби – бути партнером бізнесу на території Херсонщини і підтримувати його в рамках законодавчого поля, створювати умови розвитку підприємництва в регіоні. «І це позиція не тільки Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, а і всієї Служби в рамках державної політики, яка сьогодні проводиться – бути ближче до бізнесу і бути помічником, тобто не створювати зайвих перешкод бізнесу по вирішенню питань діяльності у законодавчому полі, а, навпаки, допомогти, щоб якнайшвидше бізнес міг відкрити можливості працювати, створювати нові робочі місця і випускати конкурентну продукцію, або надавати якісні і необхідні для всіх послуги, адже всі ми, по великому рахунку, незалежно від займаних посад, є споживачами»,- сказав Сергій Шевченко.

                        

На новаціях у харчовому законодавстві детально зупинився начальник Управління безпечності харчових продуктів і ветеринарної медицини Головного управління Держпросдпоживслужби в Херсонській області  Віталій Боярський. Він зазначив, що починаючи від 2015 року, коли Україна підписала Асоціацію з Європейським союзом, наше національне законодавство гармонізується з європейським, особливо це стосується харчового законодавства. Зокрема, він прокоментував суттєві зміни у Законі України 2042, який набрав чинності від 4 квітня поточного року «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» – а це: відповідальність виробника або оператора ринку за безпечність харчових продуктів, ризикоорієнтований підхід щодо здійснення державного контролю і відповідно кількість проведення заходів державного нагляду ( контролю), тобто перевірок тощо. Також, розповів про ті законодавчі новації у сфері виробництва та обігу харчових продуктів, які мають бути впровадженні найближчими роками.

                        

Круглий стіл пройшов в активному і конструктивному діалозі. Підсумовуючи його роботу, присутні дійшли спільної думки, що такі зустрічі надзвичайно корисні для всіх – як контролюючих державних органів, так і представників бізнесу і висловили бажання зустрічатися частіше.

Зі свого боку, Сергій Шевченко наголосив, що Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області відкрите до таких спілкувань з громадськістю, підприємцями, усіма зацікавленими особами. І тому, радо приймає всі пропозиції щодо участі в обговореннях нагальних питань, а всі доречні пропозиції у подальшому обов’язково знайдуть свою підтримку на вищих законодавчих щаблях.

                        

«Наразі ми живемо в такий період, коли дуже багато змінюється в нашому житті. Змінюються закони. Відкривається нове поле сприяння бізнесу, зменшення тих перешкод, які раніше були. Всі ваші пропозиції ми доносимо вище до свого керівництва, до профільного міністерства, про них знають в Кабінеті Міністрів, що дає змогу у подальшому їх розглядати у Верховній Раді та на законодавчому рівні вносити зміни і давати можливість бізнесу працювати більш ефективно», – сказав на завершення круглого столу Сергій Шевченко.