У Скадовському районі триває обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл» («Джура»)

5 червня 2018 року на базі дитячого закладу санаторного типу «Ювілейний», що в селі Красне Скадовського району, стартував обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”).

Близько двох сотень учнів із 18-ти районів Херсонської області облаштували на території табору наметове містечко та готові до кількаденних змагань. Вони беруть участь у військовому, мистецькому, туристичному вишколах, майстер-класах, виховних гуртках, доводячи свою кмітливість, спритність та хоробрість.

Змагання полягають у проведенні комплексних командних ігор військово-спортивного, культурно-інтелектуального та патріотичного спрямування, на районних, обласних та всеукраїнському етапах, в ході яких відбувається відбір кращих команд та визначення переможців.

Фахівцями Скадовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено обстеження умов проживання, харчування та медичного забезпечення учасників конкурсу з відбором зразків питної води з водопровідних споруд та мереж ДЗСТ «Ювілейний». Триразове харчування учасників забезпечує ПБП «Парітет» в їдальні ДЗСТ «Ювілейний» з дотриманням санітарних вимог. Медичне обслуговування забезпечує КЗ «Скадовський центр первинної медико-санітарної допомоги». Чергування медичних працівників – цілодобове. Під час спілкування з учасниками змагань з’ясовано, що якістю харчування, проживання та організацією гри «Джура» – вони задоволені. Вже у неділю, 10 червня, буде визначено переможця, який представлятиме область на всеукраїнських змаганнях.