У Каховці побудують комплекс з виробництва добрив

Минулого року Херсонщина посіла перше місце в національному рейтингу за показниками залучення капітальних інвестицій та сьоме місце – за темпами приросту прямих іноземних інвестицій.

У м. Каховці відбулося виїзне засідання робочої групи щодо реалізації проекту будівництва комплексу ТОВ «Терра Тарса Україна».

На заході були присутні Голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв, директор ТОВ «Терра Тарса Україна» Андрій Гоголєв, Голова Каховської районної ради Тетяна Тертишна, Голова Каховської районної державної адміністрації Валерій Салтиков та інші члени робочої групи, в т.ч. фахівці територіальних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Юлія Гула та Тетяна Аскерова.

Інвестиційний проект вартістю 18,3 млн доларів США передбачає будівництво комплексу для приймання, зберігання змішування та фасування мінеральних добрив, що включає в себе:

-сучасну агрохімічну лабораторію;

-складські приміщення площею 13 000 кв.м;

-завод з виробництва високоякісних хімічно чистих добрив за стандартами SQM: рідкі мінеральні добрива (3 млн. літрів на рік), кристалічні мінеральні добрива – (15 000 т на рік).

Першу чергу заводу з виробництва рідких мінеральних добрив потужністю 60 тис. л на день планують ввести в експлуатацію у грудні 2018 року. Обсяг інвестицій становить 7 млн доларів США.

Реалізація такого масштабного проекту потребує підтримки місцевої влади на кожному етапі впровадження, тому було вирішено укласти Меморандум про співпрацю між обласною державною адміністрацією та ТОВ «Терра Тарса Україна».

Підписання Меморандуму планується 21 вересня 2018 року у м. Києві підчас проведення Міжнародного форуму «Таврійські горизонти».