Результати обстеження мисливських угідь Каховського району

За зверненням голови Каховської районної організації «Українського товариства мисливців та рибалок» до Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області у листопаді фахівцями Каховського районного управління було проведено обстеження мисливських угідь району.    

Земельні угіддя Каховського району Херсонської області мають площу 127,3 тис. га, з яких: лісових – 0,644 тис. га, польових – 125,3 тис. га, водно-болотних – 1,267 тис. га.

Згідно з таксацією щільність хутрового звіра становить в межах особин:

-заєць – 10559 голів на 125,3 тис. га;

-лисиця – 9 голів на 1000 га.

Карантинних обмежень щодо сказу по мисливським угіддям Каховського району не введено.

Єгерською службою постійно проводиться обстеження угідь на предмет виявлення тварин та птиці з підозрілою (невластивою) поведінкою чи їх трупів, а також бесіди з мисливцями щодо епізоотичної ситуації на території Херсонської області по захворюванню на африканську чуму свиней та грип птиці, наслідки даних захворювань.

За результатами епізоотичного обстеження на предмет дотримання вимог законодавства про ветеринарну медицину Каховській районній організації Українського товариства мисливців та рибалок надано дозвіл на відкриття сезону полювання 2018 – 2019 років на хутрового звіра з 11 листопада 2018 року.

До полювання допускаються лише ті мисливці, які мають документи на право полювання, що передбачені статтею 14 Закону України «Про мисливське господарство та полювання». Забороняється використання нарізної мисливської зброї та розпалювати багаття у мисливських угіддях з метою запобігання пожеж.

Тож, на початку останнього місяця осені вже пролунали звуки ріжків, чутні постріли з рушниць та завзятий гавкіт мисливських собак: полювання на хутрового звіра – відкрито!

Бажаємо багатих трофеїв, мисливського фарту, незабутніх вражень, бадьорого настрою і веселих друзів. Пам’ятайте, що полювання – це не лише активний відпочинок, а й неабияка відповідальність, тому дотримуйтесь правил полювання, мисливського етикету та техніки безпеки при поводженні з вогнепальною зброєю.