Планові перевірки молокоприймальних пунктів у Чаплинському районі

Відповідно до річного плану здійснення державного нагляду (контролю) на 2018 рік, від 14.05.2018 проводяться планові перевірки молокоприймальних пунктів на дотримання вимог законодавства щодо безпечності та окремих показників якості харчових продуктів та на відповідність ветеринарно-санітарним вимогам.

На території Чаплинського району молокопереробними підприємствами області (ПрАТ «Чаплинський МСЗ», ПрАТ «Каланчацький маслозавод», ПАТ «Новокаховський завод плавлених сирів) обладнано 7 молокоприймальних пунктів для заготівлі та охолодження сирого товарного молока.

17.05.2018 року проведена планова перевірка молокоприймального пункту молокопереробного підприємства ПАТ «Новокаховський завод плавлених сирів», який обладнано в с. Хрестівка Чаплинського району. Під час перевірки проводився відбір проб змивів з технологічного обладнання та інвентарю. Приміщення молокоприймального пункту відповідає ветеринарно-санітарним вимогам до пунктів закупівлі молока від тварин, які утримуються в особистих підсобних господарствах населення, які затверджені наказом Державного Департаменту ветеринарної медицини України від 21.03.2002 року № 18. Молокоприймальний пункт обладнаний холодильними установками ємністю 1,8 т та 4,0 т. На холодильне обладнання є висновки державної санітарно-епідемічної експертизи. Розроблені маршрути та графіки щодо заготівлі сировини з визначенням км та часу доставки. Заповнюються дані щодо хронометражу, товаротранспортних накладних в кожному пункті завантаження молока. Лабораторія молокоприймального пункту забезпечена обладнанням, приладами, та реактивами, згідно діючих методик.

Санітарний стан території, прилеглої території та під’їзних шляхів, задовільний.

Робота з перевірки молокоприймальних пунктів, згідно з річним планом, триває.