Перевірки пунктів швидкого приготування харчових продуктів

Херсонським міським управлінням у вересні 2018 року розпочато перевірки пунктів швидкого приготування харчових продуктів, а саме: шаурми, хот-догів тощо. Під час перевірок виявлено незадовільний санітарний стан місць приготування та реалізації продуктів харчування, відсутність у персоналу санітарного, спецодягу та елементарних знань з особистої гігієни, контролю температурних режимів приготування та зберігання харчових продуктів та сировини тваринного походження, відповідно облаштованих місць для миття рук, посуду, інвентарю, обладнання.

Станом на 25.09.2018 року Головним державним інспектором – начальником Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області винесено 7 рішень про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів та/або кормів за порушення законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин щодо тимчасового припинення на 10 (десять) робочих днів обігу харчових продуктів (шаурма у лаваші, хот доги тощо), що не відповідають законодавству про харчові продукти і становлять загрозу для життя та здоров’я людини.

Тому закликаємо мешканців міста, при купівлі продуктів швидкого приготування звертати увагу на вище перераховані недоліки та, не соромлячись, ставити запитання до реалізаторів цих продуктів щодо якості продукції та санітарного стану закладу торгівлі. Робота в даному напрямку триває.