Оздоровлення та відпочинок у Нововоронцовському районі

З початком курортно-туристичного сезону 2018 року у Нововоронцовському районі наразі розпочали свою діяльність 13 пришкільних таборів відпочинку. Лише один заклад розпочав роботу з 01.08.2018 року – це пришкільний табір з денним перебуванням «Веселка» Дудчанського ЗОШП через те, що до діяльності цього табору будуть залучені волонтери з англомовних країн (Англія, Америка) відповідно до програми GoCamp.

На території району знаходяться місця відпочинку, які розташовані вздовж берегової зони Каховського водосховища та планують функціонувати у 2018 році:

  • база відпочинку для дорослих «Блакитна затока» ПАТ  «ПВП «Кривбасвибухпром»,яка знаходиться в лісовій зоні с. Новоолександрівка. У пансіонаті є власний пляж, обладнаний тіньовими навісами, роздягальнями, літнім душем, спортивні та ігрові майданчики, зони відпочинку з тіньовими навісами, літні душові. Проведено позапланову перевірку на предмет дозволу на функціонування у 2018 році. На даний час надано всі необхідні документи стосовно приведення території закладу у відповідність до чинного законодавства;
  • КЗ «Дитячий оздоровчий табір ім. І.Бережного» знаходиться в лісовій зоні на відстані 5 км від села Новоолександрівка. Дитячий оздоровчий табір стаціонарний, функціонує з 1965 року.В оздоровчому таборі є власний пляж. Згідно з поданою заявою, заплановано позапланову перевірку табору. Перша оздоровча зміна 21 день має розпочатися з 18.06.2018 року, друга зміна відпочинкова 14 днів – з 12.07.2018 р.;
  • в смт Нововоронцовка розташований пляж загального користування, який на даний час приводиться у відповідність – підготовлено фундамент для спортивної площадки, виготовляється по периметру пляжу парапет, також підготовлюються місця для пішохідних алей та проведено дискування пляжу і завезено 60 тонн піску.