Організація харчування дітей в освітніх закладах Генічеського району

На території Генічеського району функціонує 29 дитячих навчальних закладів: 4 сезонних, 25 загальноосвітніх закладів, а також 1 санаторна школа-інтернат.

З метою покращення дитячого харчування, розширення асортименту страв примірного меню, в т.ч. дієтичного меню, працівниками Генічеського районного управління проведено аналіз виконання норм харчування за вересень-жовтень 2018 року на відповідність вимогам постанови КМ України від 22 листопада 2004 р. № 1591, проведена гігієнічна оцінка стану матеріального забезпечення приміщень харчоблоку, зокрема холодильним та технологічним обладнанням, холодним та гарячим водопостачанням, наявності умов щодо дотримання технологічних потоків сирої та готової продукції по 25 закладам дошкільної освіти, 25 школам, санаторній школі-інтернату.

За підсумками проведеного аналізу, на адреси голів Генічеської районної ради, селищних та сільських рад, централізованої бухгалтерії по обслуговуванню закладів освіти, керівників дитячих освітніх закладів направлено 171 лист з пропозиціями щодо вирішення питання збільшення фінансування на харчування дітей, заміну зношеного технологічного обладнання, забезпечення доброякісними продуктами харчування. Запропонований розгляд питання стосовно організації проведення лабораторних досліджень молочної продукції, яка надходить у дитячі навчальні заклади, врахування фінансування при розгляді бюджетів на 2019 року, проведенні тендерних процедур визначення постачальників продуктів харчування і продовольчої сировини в дитячі освітні заклади.

За пропозиціями управління проблемні питання, в першу чергу, визначення вартості дитячого харчування, що забезпечує виконання фізіологічних норм, плануються до розгляду на найближчих сесіях селищних та сільських рад.

Контроль за організацією харчування і надалі залишиться одним із пріоритетних напрямків роботи спеціалістів Генічеського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.