Новини Нововоронцовського району: сезон полювання 2018-2019

Наближається новий мисливський сезон. Для мисливців його початок – очікуване свято. З метою правильної організації полювання мисливські колективи і господарства напередодні сезону здійснюють облік дичини, розраховують пропускну спроможність мисливських угідь. Це означає, що намічаються конкретні ділянки, на яких одночасно може полювати певна кількість мисливців без шкоди для усіх видів дичини.

На виконання наказів Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області № 3401, № 3402 від 9.10.2018 р. щодо проведення позапланового обстеження мисливських угідь та погодження відкриття сезону полювання 2018-2019 років на підконтрольних адміністративних територіях та на виконання вимог ст. 19 Закону України «Про ветеринарну медицину» 12 жовтня 2018 року фахівцями Нововоронцовського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області із застосуванням засобу відеофіксації проведено позапланове обстеження мисливських господарств на території району, підчас якого звернуто увагу на тип господарств, їх площу, щільність поголів’я диких тварин, шляхи міграції, підгодівлю, факти загибелі тварин.

Період перед відкриттям нового сезону полювання це завжди напружена робота, від успішного завершення якої залежатиме відпочинок і настрій гостей.