Моніторинг фітосанітарного стану області за допомогою феромонних пасток

З метою моніторингу чисельності регульованих та інших шкідливих організмів, спеціалістами управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проводиться обстеження території області на виявлення нових вогнищ шкідливих організмів та ревізії вже існуючих.

Обстеження проводиться як візуально, так і за допомогою харчових принад та феромонних пасток. Так, з метою виявлення нових вогнищ регульованих шкідливих організмів та ревізії в старих вогнищах, було використано феромонні пастки на китайського вусача, американського білого метелика, картопляну міль, південноамериканську томатну міль, капрового жука, західного кукурудзяного жука, середземноморську плодову міль, тютюнову білокрилку та західного квіткового трипсу.

Для виявлення інших шкідливих організмів встановлено феромонні пастки на яблуневу плодожерку, сливову плодожерку, східну плодожерку, гронову листокрутку, яблуневу міль.

За результатами обстеження феромонними пастками на території Великолепетиської селищної ради ( при ревізії старого вогнища ), на площі 25 га, виявлено карантинний організм – картопляна міль. На даній площі проведені хімічні заходи боротьби дозволеними для використання в приватному секторі інсектицидами, згідно з Переліком пестицидів дозволених до використання в Україні.

Моніторинг території області триває.