Літній відпочинок у Нововоронцовському районі стартував

Літо та літні канікули – це той час, на який з нетерпінням очікує кожна дитина. Адже, саме цієї пори  діти мають змогу добре відпочити, розважитися та стати здоровішими, сильнішими, поповнити сили, зарядитися енергією.

У Нововоронцовському районі, згідно з дислокацією пришкільних таборів, відкрито 13 закладів, де відпочиває 501 дитина.

13 пришкільних таборів було обстежено комісійно, а також кожен заклад було обстежено позапланово з проведенням відбору проб на дослідження питної води на відповідність ДСанПіНу 2.2.4-171-10 за мікробіологічними та санітарно – хімічними показниками, змивів на бактерії групи кишкової палички.

При обстеженнях керівникам пришкільних таборів наголошувалося на виконанні  вимог  санітарного законодавства та законодавства щодо безпечності харчових продуктів, а також особлива увага приділялась умовам перебування дітей, організації харчування, якості та безпечності харчових продуктів та готових страв, умовам та термінам зберігання харчових продуктів. Харчування дітей забезпечено власними харчоблоками.

Також, проведена санітарно – освітня робота з начальниками таборів, працівниками харчоблоку, медичними працівниками щодо санітарних вимог до організації харчування, умов зберігання харчових продуктів, дотримання технології приготування страв, особистої гігієни.

Звернуто увагу керівників закладів на відповідальності за якість та безпеку харчування, попередження виникнення та розповсюдження кишкових інфекцій.