Комісійна перевірка пришкільних таборів відпочинку в Новій Каховці

Відповідно до наказу Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області від 13 квітня 2018 року №759 «Про державний нагляд (контроль) під час підготовки та проведення в області курортно-туристичного сезону 2018 року», з метою здійснення заходів, спрямованих на збереження та зміцнення здоров’я дітей, забезпечення ефективного оздоровлення та повноцінного відпочинку, попередження спалахів гострих інфекційних хвороб і харчових отруєнь в організованих колективах, на підставі наказу відділу освіти Новокаховської міської ради від 23.03.2018 року №115 «Про організацію роботи комісії щодо вивчення стану готовності таборів відпочинку з денним перебуванням при закладах загальної середньої освіти», фахівці Новокаховського міського управління 24 та 25 квітня 2018 року взяли участь у роботі даної комісії. Під час комісійної перевірки перевірені місця дислокації 13 пришкільних таборів відпочинку з денним перебуванням.

Робота пришкільних таборів регламентована Типовим положенням про дитячий оздоровчий заклад, Положенням про дитячий оздоровчий заклад з денним перебуванням, відповідними нормативними документами управління освіти і науки ОДА, місцевих органів влади щодо організації літнього відпочинку школярів. На сьогоднішній день у кожному навчальному закладі проводиться організаційна робота, визначені начальники таборів та персонал, який буде задіяний в роботі табору, визначена кількість дітей, які будуть відпочивати в таборах, ведеться підготовка приміщень, які будуть використовуватися під час  роботи табору. Проводяться роботи з підготовки харчоблоків, дотримання питного режиму, благоустрою території закладів. Персонал майбутніх закладів проходить медичний огляд та гігієнічне навчання. На даний час визначається питання щодо проведення прогулянок, одноденних походів, екскурсій з метою ознайомлення з визначними місцями рідного краю. До управління для погодження надано перспективне меню та склад сухого пайку для харчування дітей, режими роботи таборів.

По результатам комісійної перевірки складено довідку та направлені пропозиції на адреси відділу освіти Новокаховської міської ради та ТОВ «Продпослуги», яке надає послуги з організації харчування дітей та є постачальником харчових продуктів до даних закладів.