Факт масової загибелі бджіл в районі р. Інгулець не підтвердився

Деякі херсонські інтернет-видання 1 та 2 липня поточного року розповсюдили інформацію щодо масової загибелі бджіл у гирлі р. Інгулець: «У Херсона весь Днепр усеян гибнущими пчелами, – соцсети» http://khersonline.net/novosti/obschestvo/112620-u-hersona-ves-dnepr-useyan-gibnuschimi-pchelami-socseti.html«Под Херсоном наблюдается массовый мор пчёл» https://kherson.net.ua/news/pod-hersonom-nabljudaetsja-massovyj-mor-pchel та ін

Фахівцями Білозерського районного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області в оперативному порядку була перевірена викладена інформація щодо масової загибелі бджіл. Під час проведення моніторингу у телефонному режимі 2 липня 2018 року працівники Садівської та Микільської сільських рад (у підпорядкуванні яких знаходиться згадана територія) даний факт не підтвердили. Не знайшла підтвердження ця інформація і під час опитування мешканців сіл Микільське та Садове.

На прохання Держпродспоживслужби, 1 і 2 липня 2018 року інспекторами Херсонрибохорони була оглянута водна поверхня р. Інгулець від Антонівського залізничного мосту до гирла ріки. За результатами перевірки факту масової загибелі бджіл і взагалі чогось подібного не виявлено .

Сьогодні, 3 липня 2018 року, заступник голови Херсонської обласної Асоціації бджолярів, голова Асоціації бджолярів Білозерського району О.І. Федорець повідомив, що скарг з приводу загибелі бджіл в Херсонській області від місцевих бджолярів останнім часом не надходило.

Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області доводить до відома, що інформація щодо масової загибелі бджіл, яких начебто побачили на річці Інгулець, не відповідає дійсності.