Дитячий відпочинок під пильним контролем

Державний нагляд за якісним та безпечним відпочинком дітей – один з пріоритетних напрямків роботи Держпродспоживслужби. Яскравий приклад тому – випадок, що стався на початку оздоровчого сезону у дитячому оздоровчому закладі «Дружний» на території с. Генгірка Генічеського району. Справа в тому, що до зазначеного закладу, попри відсутність затвердженого акту приймання за ф.318/о, привезли на відпочинок 181 дитину.

Цей факт викрився під час перевірки закладу спеціалістами Генічеського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області. Порушення було фотозадокументовано та направлені листи в Генічеську районну державну адміністрацію та Генічеський відділ поліції Головного управління Національної поліції в Херсонській області.

У дитячому оздоровчому закладі «Дружний» з керівником та працівниками закладу фахівці Генічеського районного управління провели роз’яснювальну роботу, за результатами якої керівництвом закладу для покращення матеріально-технічного стану, умов організації харчування, проживання, надання медичної допомоги вжиті відповідні заходи.

Фінал цієї історія має позитивну розв’язку: дитячий заклад оздоровлення «Дружний» отримав акт приймання та, найголовніше, завдяки пильному контролю Держпродспоживслужби вдалося запобігти ймовірних епідемічних спалахів під час оздоровлення та відпочинку дітей.