Держпродспоживслужба попереджає власників курортно-оздоровчих закладів, баз відпочинку тощо  – за порушення законодавства передбачена відповідальність!

На виконання розпорядження голови Херсонської обласної державної адміністрації від 22 лютого 2018 року № 135  «Про забезпечення підготовки та проведення  в області курортно-туристичного сезону 2018 року» та наказу Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області від 13 квітня 2018 року № 759 «Про державний нагляд (контроль) під час підготовки та проведення в області курортно-туристичного сезону 2018 року», спеціалістами Чаплинського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проводиться робота з перевірки готовності до відкриття та функціонування закладів оздоровлення та відпочинку для дітей та дорослих в курортній зоні Каланчацького району.

Станом на 27.06.2018 року 10 закладів оздоровлення отримали відповідні дозвільні документи на функціонування – форма № 316/о або № 318/о.

Але власники баз відпочинку «Сонет» та «Сокіл», які розташовані у селі Хорли Каланчацького району, ігнорують вимоги чинного законодавства, працюють не в правовому полі та надають послуги населенню по оздоровленню, фактично,  нелегально, не маючи необхідних дозвільних документів на функціонування.

В цих закладах оздоровлення невідома ситуація щодо надання послуг з водопостачання, водовідведення та безпечності харчування.

Власники закладів відмовляються від спілкування із спеціалістами та ведуть себе некоректно, мотивуючи тим, що їхні заклади – це приватна власність і їм не потрібен дозвіл на відкриття.

Держпродспоживслужба є органом виконавчої влади, який виконує функції з реалізації державної політики у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення та здійснення контролю (нагляду) за дотриманням вимог санітарного законодавства відповідної адміністративної території.

Наголошуємо: за порушення суб’єктами господарювання чинного законодавства передбачена відповідальність.