13.03.2025
							Трихінельоз: прості правила для недопущення захворювання
Трихінельоз – гельмінтозна хвороба людей і тварин, збудником якої є живородна нематода роду Trichinella. Сприйнятливі до трихінельозу свині, коні, собаки,… детальніше
13.03.2025
							Відбулася робоча зустріч із керівниками комунальних підприємств
Бериславським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській забезпечено проведення моніторингу роботи підприємств питного водопостачання Бериславського району, а також комунікацію… детальніше
12.03.2025
							Коротко про біобезпеку у свиногосподарствах
На сьогодні існують високі ризики поширення африканської чуми свиней, тому так надзвичайно важливо дотримуватися вимог біобезпеки на свиногосподарствах, а саме: … детальніше
12.03.2025
							Держпродспоживслужба посилює контроль для запобігання занесенню вірусу ящуру в Україну
Через спалах ящуру в Угорщині Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) запроваджує посилені заходи… детальніше
12.03.2025
							Як вберегти бджіл від отруєння пестицидами?
З підвищенням температури повітря в області збільшаться обсяги проведення весняно-польових робіт. Водночас різко зросте активність льоту бджіл, які будуть інтенсивно… детальніше
12.03.2025
							Участь у черговому семінарі НАЗК
Працівники сектору з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області взяли участь у семінарі, організованому Вищою… детальніше
12.03.2025
							Профілактика отруєння бджіл
Навесні, у період масових обробок полів, можуть реєструватися випадки отруєння бджіл засобами захисту рослин (ЗЗР). Основними причинами отруєння бджіл засобами… детальніше
11.03.2025
							В Україні запроваджено обмеження на ввезення вантажів з Угорщини через спалах ящуру
За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (WOAH) та Європейського Союзу, на території Угорщини зафіксовано спалах ящуру серед тварин. У… детальніше
11.03.2025
							Безпечність харчових продуктів: на що варто звернути увагу при купівлі ковбасних виробів
Значна кількість звернень, що надходять до Держпродспоживслужби стосується ковбаси і ковбасних виробів, а саме якості та умов зберігання в точках… детальніше

                        















13.03.2025
Оперативна інформація щодо фітосанітарного стану с/г культур у господарствах Херсонської області станом на 13 березня 2025 року
Озима пшениця – кущіння. Озимий ріпак – утворення листової розетки. Плодові дерева: абрикос, вишня, черешня – набухання бруньок. За даними… детальніше
детальніше...