У Горностаївському районі проведено засідання ДНПК по облаштуванню худобомогильників

29 травня відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії (ДНПК) при Горностаївській районній державній адміністрації на порядку денному якого було розглянуто питання «Про стан дотримання законодавства у сфері поводження з побічними продуктами тваринного походження та впорядкування діючих худобомогильників на території району».

Про ситуацію з даного питання інформував начальник Горностаївського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Василь Колісник.

Виступаючий повідомив, що  на території району числиться 3 діючі худобомогильники, які знаходяться на балансовому утримані ФГ «Екофарм», Заводівського та Червонополянського старостинських округів.

Усі худобомогильники паспортизовані та нанесені  на топографічну карту місцевості.

За результатами обстежень проведених фахівцями установ Держпродспоживслужби району у травні поточного року встановлено, що стан облаштування та утримання діючих худобомогильників не відповідає Правилам облаштування і утримання діючих (існуючих) худобомогильників та біотермічних ям для захоронення трупів тварин у населених пунктах України, затверджених наказом ДКВМУ від 27.10.2008 р. N 232, зареєстрованих в Мінюсті України 29 січня 2009 р. за N 85/16101 та потребує впорядкування (відсутні огорожа, обвалування, тверді під’їзні шляхи, територія забур’янена та засмічена).

Доповідач звернув увагу, що неналежне утримання худобомогильників та поводження з побічними продуктами тваринного походження, не призначеними для споживання людиною може негативно вплинути на епізоотичну ситуацію в районі та сприяти забрудненню навколишнього середовища.

Заслухавши інформацію та за результатами обговорення комісія прийняла відповідні рішення. 

Підсумовуючи засідання комісії, було акцентовано увагу посадовців на належне виконання ними прийнятих протокольних рішень ДНПК та персональну відповідальність за неналежне виконання визначених завдань та заходів.