Проєкт ЄС змінює підходи в підготовці українських ветеринарів

Україна ще 10 років тому була флагманом у формуванні підходів до боротьби з транскордонними захворюваннями, ліквідації спалахів ветеринарних інфекцій, боротьбі з хворобами, спільними для людей та тварин.

Численні реформи та надшвидка зміна сучасних світових підходів до ветеринарії як науки, яка відповідає за планетарне здоров’я співіснуючих істот і є тим  принципом – «Єдине здоров’я», яке суттєво змінило і продовжує змінювати алгоритми у підготовці ветеринарних спеціалістів майбутнього. А саме: українських студентів – ветеринарів. Ставлення до тварин, підходи до їх благополуччя при утриманні, переміщенні та забої кардинально змінилися та постійно вдосконалюються.

Україна за допомогою Проєкту ЄС «Вдосконалення законодавства, контролю та поінформованості щодо безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин в Україні» увійшла до процесів, які передують оцінці нашої ветеринарної освіти на відповідність стандартам, визначеним Всесвітньою організацією охорони здоров’я тварин (OIE).

Українські студенти мають з часом отримувати рівень знань, аналогічний тому, який отримують в ЄС, США, Канаді тощо.

Робота триває!