Позачергове засідання комісії з питань ТЕБ та НС Нижньосірогозької райдержадміністрації

9 липня 2020 року відбулось позачергове засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС Нижньосірогозької райдержадміністрації, в якому взяли участь фахівці Нижньосірогозького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області. Було розглянуто питання про оцінку епідемічної ситуації на території району, участь в обговоренні даного питання взяв в.о. начальника Нижньосірогозького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Сергій Чебукін. Він проінформував присутніх про результати 17 проведених моніторингових відвідувань об’єктів за останній тиждень. Увага присутніх була звернена на найтиповіші порушення протиепідемічних заходів: використовуються дезінфікуючі засоби за відсутності свідоцтва про державну реєстрацію, порушення вимог маскового режиму відвідувачами, необхідність поновлення розмітки безпечної дистанції, відсутність попереджувальних та обмежувальних написів по профілактиці СОVІD-19. Під час повторних моніторингових відвідувань було встановлено, що власниками та керівниками закладів вживаються заходи щодо усунення виявлених порушень.

З питання «Про відновлення функціонування дошкільного навчального закладу «Колосок» Нижньоторгаївської сільської ради з 13 липня 2020 року» доповідала начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Лариса Качкарова.  Вона проінформувала присутніх   про підсумки  комісійного обстеження   дотримання вимог «Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (СOVID-19)», затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020 року №25 та відзначила належну підготовку закладу до відновлення функціонування. Зокрема, було придбано безконтактний термометр, створено необхідний запас антисептиків, дезінфікуючих засобів, масок, паперових рушників та ін. Посада медичного працівника укомплектована, обладнано тимчасовий ізолятор на випадок виявлення у дітей температури тіла понад 37,2 0 С або ознак респіраторних захворювань. Адміністрацією ДНЗ проведено заняття з персоналом щодо організації виконання  протиепідемічних заходів.

Враховуючи зазначене, було вирішено відновити роботу дошкільного навчального закладу «Колосок» Нижньоторгаївської сільської ради з 13 липня 2020 року(протокол від 09.07.2020 року №34).