Круглий стіл на тему: «Вимоги законодавства України в сфері захисту прав покупців сільськогосподарської техніки»

За ініціативи Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, 20 листопада 2019 року з залучення суб’єктів господарювання, громадських організації, об’єднань підприємців щодо обговорення проблемних питань в сфері інженерно-технічного забезпечення агропромислового комплексу відбулося засідання «Круглого столу» на тему: «Вимоги законодавства України в сфері захисту прав покупців сільськогосподарської техніки».

У засіданні взяли участь представники Департаменту агропромислового розвитку Херсонської ОДА, Громадської організації “Асоціація фермерів та приватних землевласників Херсонської області», Південно-Української філії УкрНДІПВТ ім. Л.Погорілого, ДП «Херсонстандартметрологія». Представники торгівельних організацій: ТОВ «Техноторг», ТОВ «Агротек», ТОВ «Агроресурс», ТОВ НВП «Херсонський машинобудівний завод», ФОП Луцька Т.О., ТОВ «АМТ Трейд», ТОВ «ТМТ Агро» та сільськогосподарських підприємств: ПрАТ “ФРІДОМ ФАРМ ІНТЕРНЕШНЛ”, ТОВ “ТД “Продексім”, ТОВ “ТД “Горностаївський райагрохім”, ТОВ “ЛАНАПОДОВЕ”.

Під час зустрічі обговорювались наступні актуальні питання

  • Про особливості реєстрації машин, які реєструються вперше;
  • Про оформлення і видачу декларацій про відповідність, сертифікатів затвердження типу та сертифікатів відповідності затвердженому типу;
  • Про захист прав покупців сільськогосподарських машин.

Також, обговорювалися наявні проблеми і можливі шляхи для їх вирішення.

В цілому, зустріч пройшла в конструктивній та дружній атмосфері. Учасники заходу висловили сподівання на проведення таких зустрічей в подальшому.

Бажаючі також могли взяти участь у форматі online або зараз мають можливість переглянути дане засідання круглого столу за посиланням: https://youtu.be/VylQv76LAA0 або на сторінці https://www.youtube.com/ в рядку пошук – Круглий стіл “Захист прав покупців сільськогосподарської техніки”.