Здоровий спосіб життя

Народна мудрість каже: “Здоровому – все здорово”. Вести здоровий спосіб життя зараз модно і зовсім не складно – потрібно дотримуватися лише деяких основних принципів.

Добре висипайтеся

Здоровий і правильний сон є запорукою продуктивного дня і гарного настрою.

Режим харчування порушувати не можна

Є три основних правила раціонального харчування: кількість прийомів їжі протягом доби – 3-4 рази з перервами у 3-4 години; харчуйтеся щодня в один і той самий час. Останній прийом їжі має бути за 2 години до сну;

– оптимальний час на прийом їжі – 30 хвилин.

Скиньте зайву вагу

Зайва вага веде до складних захворювань серцево-судинної системи, органів дихання, кровоносної системи, шлунково-кишкового тракту.

Відмовтеся від шкідливих звичок

Куріння і алкоголь негативно впливають на трудову діяльність людини, спричиняють захворювання і соціальне неблагополуччя.

Дотримуйтеся правил особистої гігієни

Увечері змивайте бруд і пил зі свого тіла. Утримуйте у чистоті одяг і взуття.

Важливий чинник – режим дня

Режим дня – це чергування годин роботи, відпочинку і сну. Багато хто впевнений, що дотримуватися режиму дня нереально. Але, якщо ви вирішили вести здоровий спосіб життя, складіть власний, раціональний режим, який підійде саме вам.

Будьте психологічно врівноважені

Майте на все свою думку. Усвідомлене життя допоможе якомога рідше впадати в депресію. А якнайдовше зберегти молодість допоможуть любов і ніжність.

Здоров’я – це найдорожчий, найдорогоцінніший дар, який отримала людина від природи. Міцне здоров’я забезпечує активне життя, сприяє подоланню труднощів, дає можливість успішно вирішувати життєві завдання.