Здійснення фітосанітарного контролю при імпорті об’єктів регулювання

Серед завдань, які покладені на фахівців відділу фітосанітарних заходів на кордоні – охорона території Херсонської області від занесення регульованих шкідливих організмів та запобігання їх проникненню у зони , вільні від таких регульованих шкідливих організмів.

До вантажів з об’єктами регулювання у митницях призначення або на митних складах застосовуються фітосанітарні процедури, які сприяють визначенню фітосанітарного стану вантажів, що імпортуються з різних країн світу.

Головний спеціаліст відділу – державний фітосанітарний інспектор Микола Назаров проводить інспектування транспортного засобу, оглядає об’єкти регулювання – саджанці черешні – з відбором зразків для проведення лабораторної фітосанітарної експертизи. Імпортні об’єкти регулювання ввезено з Італії. Цей посадковий матеріал занесено до Єдиного Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні .

Сільськогосподарське підприємство АФ «Білозерський» займається вирощуванням багаторічних культур. Саме воно імпортувало саджанці черешні і запланувало їх висадку нинішнього року.