Засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Новотроїцькому районі

При Новотроїцькій селищній раді відбулося засідання  комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участю фахівця Новотроїцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області. До розгляду були представлені наступні питання:

-план заходів з попередження та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, викликаних значними опадами і паводками;

-лабораторний контроль у системах водопостачання;

-дотримання умов перебування дітей в ДДЗ №1 та №2.

Наголошено на тому, що на території населених пунктів Новотроїцької селищної ради періодично виникають надзвичайні ситуації, спричинені інтенсивними весняно-літніми опадами та таненням снігу, особливо якщо він лежить на глибоко промерзлому ґрунті.

З метою недопущення погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації, забезпечення готовності до оперативного реагування при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій, пов’язаних з випаданням значної кількості опадів на території Новотроїцької селищної ради вжито необхідних заходів щодо їх мінімізації.

У 2006 – 2010 роках було розроблено 3 проекти по водовідведенню з території населених пунктів селищної ради. Наразі зазначені проекти знаходяться на постійному контролі та виконуються поетапно.

За підсумками засідання було затверджено план заходів із попередження та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, викликаних значними опадами та паводками.

Директору Новотроїцького ЖКП доручено розробити технологічний регламент виробництва води та отримати висновок Держпродспоживслужби України; організувати контрольні лабораторні дослідження води згідно з існуючими нормативами; забезпечити проведення заходів по дезінфекції водопостачальних мереж двічі на рік; щоквартально інформувати селищну раду та Новотроїцьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби стосовно вжитих заходів контролю за якістю води, із завчасним попередженням населення через контролерів та на офіційному сайті НЖКП.

На виконання вимог Новотроїцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області завідуючим дитячих дошкільних закладів № 1 та № 2 доручено звітувати про підготовку матеріальної бази зазначених дошкільних  закладів до нового навчального року.