Засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії у Високопільському районі

01 листопада 2017 року за ініціативи начальника Високопільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонскій області Денисенка А.А. під головуванням першого заступника Високопільської районної державної адміністрації Тетяни Музичко, за участю голови Високопільськопільської районної організації УТМР та єгерів мисливських господарств відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії.

На порядок денний виносились питання:

  • Профілактика грипу птиці та заходи щодо попередження занесення захворювання на територію Високопільського району;
  • Інструкція щодо боротьби з грипом птиці;
  • Ситуація із захворювання на сказ тварин на території району;
  • План заходів щодо ліквідації захворювання тварин на сказ в Високопільському районі;
  • Та різне.

Начальник районного управління Денисенко А.А. доповів про те, що грип птиці – гостре висококонтагіозне вірусне захворювання сільськогосподарської, синантропної та дикої птиці, що характеризується пригніченням, ураженням респіраторних органів, шлунково-кишкового тракту й великою загибеллю птиці та зазначив, що епізоотична ситуація із високопатогенного грипу птиці  вимагає чіткого і своєчасного виконання всіх ветеринарно-санітарних вимог, визначених в обов’язкових законодавчих і нормативних актах, рішеннях, власниками птиці та спеціалістами.

За результатами засідання комісії прийняті рішення та надані відповідні рекомендації для Високопільської районної організації УТМР, органів місцевого самоврядування та служби ветеринарної медицини зокрема у забезпеченні стабільної епізоотичної ситуації в районі.