Засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Херсонській облдержадміністрації щодо випадку АЧС у Голопристанському районі

21.09.2017 року під головуванням начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області – заступника голови Комісії Шевченко С.А відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії (ДНПК) при Херсонській обласній державній адміністрації, на якому розглядалося питання вжиття заходів щодо ліквідації африканської чуми свиней в населеному пункті Бехтери, Голопристанського району та посилення заходів недопущення розповсюдження захворювання АЧС на території Херсонської області.

На виконання вимог «Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней» в населеному пункті Бехтери, Голопристанського району спеціалістами Держпродспоживслужби проведено епізоотичне розслідування та негайно в вжито необхідні заходи щодо недопущення поширення АЧС за межі епізоотичного осередку.

З метою координації заходів з ліквідації та недопущення поширення АЧС 20.09.2017 року проведено засідання ДНПК при Голопристанській РДА, рішенням якої затверджено план заходів щодо недопущення поширення та ліквідації АЧС на території Голопристанського району. Визначено межі епізоотичного осередку, зони захисту, зони нагляду.

Створено координаційну групу у складі представників органів місцевого самоврядування, Держпродспоживслужби, ветеринарної служби, Голопристанського районного відділу Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України, Голопристанського відділення поліції Новокаховського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Херсонській області.

Учасники ДНПК при Херсонській обласній державній адміністрації затвердили протокол № 12 від 21.09.2017р. З метою забезпечення виконання рішень прийнятих Комісією, вирішено провести ряд організаційних заходів. Також зобов’язано відповідні служби, органи місцевого самоврядування,  господарюючі суб’єкти, які беруть участь в обігу живих свиней та продуктів їх забою,  забезпечити виконання рішень Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Херсонській обласній державній адміністрації з питань профілактики та запобігання виникнення та поширення АЧС на території Херсонської області.