Закон України «Про рекламу» відносно напрямку тютюнопаління

Тютюнопаління – одне з найбільш поширених видів побутової токсикоманії, найпоширеніша в усьому світі шкідлива звичка. Залежність від тютюну внесено у Міжнародну класифікацію хвороб. Нікотин є своєрідним стимулятором нервової системи, що має патологічний вплив на організм, особливо у розвитку онкологічних хвороб.

Будь-яка реклама тютюнових виробів заборонена відповідно до Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення». Особи, винні у порушенні законодавства про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення, несуть відповідальність згідно з законом – від тридцяти тисяч гривень до п’ятдесяти тисяч гривень за кожен факт реклами на окремому рекламному носії, або окремий захід з метою стимулювання продажу тютюнових виробів.

Звертаємо вашу увагу на соціальну відповідальність кожного громадянина, якого стосується питання тютюнопаління.

У випадку, якщо вас обкурюють у закладах громадського харчування, напишіть скаргу до Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

Працівники Управління захисту споживачів здійснять перевірку закладу за скаргою та поінформують Вас про результати відповідно до вимог чинного законодавства.