Як одягати дітей у холодну пору року?

У сезон холодів і застуд усі батьки турбуються: чи достатньо тепло одягнена дитина, чи не застудиться вона? При цьому дитину намагаються одягти як можна більш тепліше, щоб вже напевно не захворіла (особливо цим зайвим закутуванням “грішать” бабусі), а в результаті улюблене чадо відразу після прогулянки починає відчувати всі ознаки застуди.
Справа в тому, що зайве утеплення дитини в холодну погоду не є плюсом. Дитині жарко, вона потіє, і при першому ж пориві вітру простигає. Виходить зворотний ефект: одягали дитину спеціально тепліше, щоб не захворіла, а в підсумку надали їй “ведмежу послугу”.
Висновок напрошується сам собою: одягати дитину треба по погоді! І не холодніше, і не тепліше. Одягнути дитину восени правильно, тобто так, щоб вона не захворіла, непросто: вранці можуть бути морози, а вдень, наприклад, + 10ᵒС. Але три найважливіших правила допоможуть зробити ризики мінімальними:

-Кілька тонких шарів одягу не дадуть дитині спітніти, але будуть тримати її у теплі. Не забувайте теплі чоботи, рукавички або рукавиці і капелюх. Виберіть чоботи, які досить великі, щоб зручно можна було надіти дві пари шкарпеток. До того ж, зимове взуття не повинне бути впритул, це провокує швидке замерзання кінцівок.

-Коли вибираєте зимовий одяг, віддайте перевагу одягу на липучках, варіанти на шнурках небезпечні, так як дитина може ними зачепитися за гілки дерев і кущів, коли грає.

-Коли ви їдете в машині, дитина повинна бути одягненою зручно. Кілька тонких шарів одягу, щоб при необхідності один з них можна було зняти. Великі пальто й дублянки незручні і дитині в них буде дуже жарко.

Сподіваємося, що ці прості, але дієві поради стануть вам у нагоді і допоможуть вашій дитині навіть у морози залишатися здоровою і бадьорою.