Херсон відзначив 74-у річницю визволення від нацистських загарбників

13 березня в обласному центрі у парку Слави біля пам’ятника Невідомому Солдату відбувся урочистий мітинг з нагоди 74-ї річниці визволення міста від нацистських загарбників.

У лютому 1944 року війська 3-го Українського фронту розпочали звільнення правобережної Херсонщини. В ніч на 13 березня 1944 року частини 49 гвардійської та 295 стрілецької дивізій форсували Дніпро на північному сході від Херсона. В той же день армія звільнила місто від нацистів, поклавши край окупації, яка тривала більше тридцяти місяців і внаслідок якої загинуло та було вивезено до Німеччини десятки тисяч людей – чоловіків і жінок, дорослих і дітей, військових та цивільних.

Вшанувати пам’ять тих, хто віддав своє життя заради звільнення Херсона зібралися керівники обласної та міської влад, громадськість, ветерани Другої світової війни та учасники бойових дій на Сході України. Наприкінці мітингу присутні поклали квіти до пам’ятника Невідомому Солдату, пам’ятного знаку на честь загиблих у зоні АТО військових, до Меморіального комплексу воїнам – інтернаціоналістам. Від колективу Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області поклали квіти до пам’ятних місць співробітники установи, які взяли участь в урочистих заходах.