Виробнича нарада у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Херсонській області

24 січня 2017р. у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Херсонській області відбулася нарада за участю в.о.начальника ГУ ДПСС в Херсонській області Асатурової Н.М. та представниками окремих структурних підрозділів Головного управління, управління ДПСС в містах та районах області, Херсонської  регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини.

Основними питаннями, що обговорено на нараді були, зокрема, проблемні питання діагностики та ліквідації АЧС, високопатогенногогрипу птиці.

В.о. начальників управлінь в Каховському та Генічеському районах, начальник ветеринарної лікарні в Каланчацькому районі поінформували про вжиті заходи з ліквідації грипу птиці.

З питання щодо стану виконання заходів      щодо запобігання та поширенню африканської чуми свиней в Херсонській області виступили в.о. начальника управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії  Головного управління          ДПСС в Херсонській області Боярський В.В. та директор Херсонської  регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини Чабанов В.М.

Учасники зустрічі дійшли  до висновків щодо посилення взаємодії інспекторів та працівників ветеринарних лікарень та лабораторної мережі.

Начальник відділу безпечності харчових продуктів Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії  ГУ  ДПСС в Херсонській області Петронюк С.В. доповіла про вступ в дію Закону України «Про основні засади здійснення державного нагляду (контролю) щодо ліберізації   системи державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, проаналізувала стан роботи територіальних установ та визначила напрями щодо покращення діяльності.

Підіймалось також питання діяльності фітосанітарного напрямку. Так, в.о. начальника Управління фіто санітарної безпеки   ГУ  ДПСС в Херсонській області Коротиш  Є.В. повідомив про питання що підіймались на семінарі щодо оновлення програмного забезпечення 1С «Управління карантинною інспекцією» у зв’язку із змінами  до постанови Кабінету Міністрів України від 12.05.2007р. №705»Деякі питання реалізації Закону України про карантин рослин».

В.о.начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Асатурова Н.М. проінформувала учасників заходу про реорганізацію територіальних органів в області. Так, тероргани в районах та містах обласного значення будуть реорганізовані шляхом їх приєднання до Головного управління. Одночасно, Наталя Миколаївна зупинилася на реформі лабораторної мережі. Результатом реформування має стати розширення галузі акредитації лабораторій.