Відбулось засідання ДНПК при Горностаївській районній державній адміністрації

7 травня 2018 року проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Горностаївській райдержадміністрації, у ході якого було обговорено питання щодо епізоотичної ситуації та затвердження Плану заходів з профілактики та викорінення хвороби Ауєскі свиней на свинофермі ФГ «Екофарм».

Начальник Горностаївського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Колісник В.В. повідомив присутніх, що, відповідно до Плану протиепізоотичних заходів із профілактики основних заразних хвороб тварин на 2018 рік, у березні поточного року на свинофермі ФГ «Екофарм» було відібрано та направлено для лабораторного дослідження до науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (ДНДІЛДВСЕ) 40 проб сироваток крові від свиней (35 свиноматок та 5 кнурів). За результатами випробувань методом ІФА виявлені антитіла до вірусу хвороби Ауєскі, зокрема: позитивно – 38; сумнівно – 1; негативно – 1.

Свиноферма є благополучною щодо заразних захворювань тварин. Ветеринарною службою щоденно проводиться клінічний огляд наявного поголів’я.

За результатами роботи Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії протокольним рішенням від 07.05.2018 № 6 затверджено План заходів з профілактики та викорінення хвороби Ауєскі свиней на свинофермі ФГ «Екофарм» (далі – План) та зобов’язано керівника господарства забезпечити проведення заходів, передбачених Планом.