Відбулася перша міжнародна конференція, присвячена ризик-орієнтованій системі контролю за безпечністю молока і молочних продуктів

17-18 листопада 2016 року відбулася перша міжнародна конференція, присвячена ризик-орієнтованій системі контролю за безпечністю молока і молочних продуктів. Організатор конференції – швейцарсько-український проект з безпечності молока за підтримки Швейцарського бюро співробітництва в Україні та Держпродспоживслужби.

Усього конференцію відвідали 126 учасників: представники Держпродспоживслужби (центрального рівня і обласних управлінь), Мінагропроду, асоціацій виробників і переробників молока, міжнародних проектів і організацій, а також молокопереробні підприємства-партнери проекту. Серед спікерів конференції були міжнародні експерти з якості й безпечності молока.Від Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області участь прийняла – провідний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарії – лікар ветеринарної медицини Чужакіна К.Є.

Під час конференції розглядалися питання розвитку молочного бізнесу в Україні, вимоги нового харчового законодавства України, ризик-орієнтоване інспектування, виробництво органічного молока в Україні, найкращі практики під час виробництва і переробки молока тощо.

Як зазначив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа: «Швейцарсько-український проект комплексно охоплює виклики і проблеми молочної галузі України: удосконалює законодавство молочного сектору, проводить тренінги і семінари для представників Держпродспоживслужби, налагоджує роботу між виробниками і переробниками молока»

Після кожної тематичної сесії учасники конференції мали змогу задати питання спікерам і спільно обговорити найбільш актуальні: нормативно-правове регулювання безпечності харчових продуктів та його адаптація до вимог ЄС, впровадження системи НАССР, фальсифікацію молочної продукції, хвороби, що несуть найбільші загрози молочному тваринництву, особливості виробництва органічної молочної продукції та успішні результати впровадження найкращих практик.