Весняна диспансеризація у Генічеському районі

Протягом всього року у ветеринарного лікаря навряд чи знайдеться вільний від роботи час. Кожного дня він піклується про здоров’я тварин, а через те і про нашу з вами безпеку!

З квітня місяця у Генічеському районі розпочалася диспансеризація тварин – проведення комплексних планових діагностичних, лікувально – профілактичних і санітарно – гігієнічних заходів, спрямованих на раннє виявлення ознак захворювання тварин, профілактику і лікування хвороб.

Основою заходу є діагностичні дослідження тварин на туберкульоз, лейкоз, бруцельоз, а також щеплення проти сибірки. Мінімум за два тижні до початку диспансеризації проводяться лабораторні копрологічні дослідження тварин на наявність гельмінтів (внутрішніх паразитів, глистів). Кожне з цих захворювань є дуже небезпечним для тварин, та, найголовніше, і для людей. Тож, завдяки диспансеризації, у ветеринарних фахівців Генічеського району є можливість виявити захворювання на ранній стадії та вжити необхідних заходів.

Звертаємося до всіх власників тварин з проханням відповідально поставитися до проведення фахівцями ветеринарної медицини вищезазначених заходів, завдяки яким ви будете мати гарантії того, що ваша тварина здорова і ви отримуєте від неї якісну та безпечну продукцію. Тому, хто купує продукцію у приватних продавців, варто потурбуватися про свою безпеку самостійно. Слід пересвідчитися, що корова ідентифікована, досліджена та щеплена. Якщо тварина здорова, вам обов’язково покажуть паспорт великої рогатої худоби з відмітками про ветеринарні обробки.