В Україні оновлено Національний календар профілактичних щеплень відповідно до рекомендацій ВООЗ і міжнародної практики

В Україні оновили календар вакцинації згідно з рекомендаціями ВООЗ. Зміни вже набрали чинності, тому якщо плануєте вакцинацію дитини – обов’язково ознайомтесь.

Згідно з новими правилами, дітям робитимуть щеплення від туберкульозу 1 раз в житті, а не кілька, як було раніше. Ревакцинацію тепер робити не потрібно.

Другу дозу вакцини проти гепатиту В дитина буде отримувати не в перший місяць життя, а у другий. Це дозволить у майбутньому робити щеплення багатокомпонентною вакциною, яка захищатиме відразу від кількох хвороб – гепатиту В, дифтерії, правця, кашлюку та поліомієліту.

У результаті зменшиться кількість візитів на вакцинацію, що збереже більше часу для лікарів і батьків, а також зменшить рівень стресу, адже навіть безболісні уколи не завжди даються легко.

Вакцини від 10 небезпечних хвороб – гепатиту В, туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюку, правця, гемофільної інфекції, кору, краснухи та епідемічного паротиту закуповує держава і постачає в регіони України. Всі вакцини якісні, ефективні та безпечні.

Вакцинація за календарем профілактичних щеплень є безкоштовною. Її можна зробити у вашого сімейного лікаря або педіатра.

Наказ про внесення змін до календаря профілактичних щеплень в Україні: https://goo.gl/B3JvH4