В місті Херсоні обговорили нові аспекти роботи офіційного ветеринарного лікаря

3 травня 2018 року на базі Херсонського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області відбулась робоча нарада за участю офіційних ветеринарних лікарів Херсонської міської державної лікарні ветеринарної медицини під головуванням в.о. начальника Херсонського міського управління Малахової М.А.

Нарада проведена з метою опрацювання наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 16.03.2018 року № 141«Про затвердження Порядку надання статусу офіційного ветеринарного лікаря, уповноваженого ветеринара, працівника бійні, уповноваженого на виконання обов’язків помічника державного ветеринарного інспектора та здійснення їх діяльності».

Акцентована увага на правах та обов’язках офіційних ветеринарних лікарів. Наголошено, що під час здійснення державного контролю необхідно неухильного дотримуватися законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин, не розголошувати інформації з обмеженим доступом, що належить оператору ринку.

Цей наказ набирає чинності одночасно із набранням чинності Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», але не раніше дня його офіційного опублікування.