В Іванівському районі проведено зустріч з постачальниками харчових продуктів до дитячих закладів

Начальником Іванівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено зустріч із постачальниками харчових продуктів до дитячих закладів району.

В ході бесіди обговорено питання щодо умов зберігання та перевезення харчових продуктів, вимоги до маркування харчових продуктів та узгоджено маршрути постачання до закладів. Надано рекомендації щодо заповнення товарно-транспортних накладних, які супроводжують продукцію.

Також, роз’яснено вимоги статті 22 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” а саме: оператори ринку повинні встановити інших операторів ринку, які постачають їм харчові продукти та інші об’єкти санітарних заходів за принципом “крок назад” та яким вони постачають харчові продукти й інші об’єкти санітарних заходів за принципом “крок вперед”.

На завершення зустрічі до постачальників доведено вимоги наказу МОЗ України “Про затвердження мікробіологічних критеріїв для встановлення показників безпечності харчових продуктів”, зокрема:

  • постачальник повинен постачати сировину тваринного, рослинного походження та харчові продукти за наявності лабораторного підтвердження їх безпечності та якості акредитованою лабораторією і щокварталу надавати результати досліджень за вимогою до районного управління.