Увага !!! Зафіксовано новий випадок африканської чуми свиней

Африканська чума свиней (АЧС, Pestis Africanasuum) — це заразне захворювання, деякі ознаки якого можуть розвиватися доволі швидко, але не завжди є специфічними для встановлення остаточного діагнозу. Збудник АЧС – це ДНК-вмісний вірус сферичної форми, що належить до родини Asfaviridae. Він дуже складний і проявляє значну генетичну мінливість. Вірус АЧС заражає клітини імунної системи та ініціює вироблення величезної кількості специфічних антитіл, які, на жаль, не здатні до повної нейтралізації збудника. Це і є однією з основних причин, чому виготовлення ефективної вакцини проти нього наразі неможливе. АЧС достатньо легко передається від хворої до здорової тварини – цьому сприяє надзвичайна стійкість вірусу в навколишньому середовищі.

Зона епізоотичного вогнища – Херсонська область, м. Херсон, Комишанська селищна рада, сел. Комишани, вул. Поштова, 1-В.

Зона захисту – територія радіусом 3 км від епізоотичного вогнища, до якої входять адміністративні території сел. Комишани, сел. Приозерне, сел. Земівник (Куйбишево).

Зона спостереження (нагляду) – територія радіусом 7 км від зовнішніх меж зони захисту, до якої входять адміністративні території м. Херсон (Дніпровська, Корабельна, Суворовська районні у м. Херсоні ради), смт Антонівка (в адміністративних межах), смт Чорнобаївка, смт Білозерка, с. Степанівка, с. Черешеньки, с. Зорівка, с. Клопаї, с. Розлив, с. Ромашкове, с. Дніпровське, с. Янтарне, с. Первомайське, с. Берегове, с. Велетенське.