Увага АЧС!

16.01.2017 року до Управління Держпродспоживслужби в Іванівському районі надійшла інформація  про   загибель свиней в особистому селянському господарстві смт. Іванівка  Іванівського району Херсонської області. Фахівцями Управління Держпродспоживслужби в Іванівському районі  та Іванівської районної державної лікарні були вжиті заходи для встановлення та уточнення діагнозу, зокрема, відібрано та направлено біоматеріал від загиблих тварин до Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветсанекспертизи (м. Київ)

У відібраному  патологічному матеріалі  від чотирьох трупів свиней виявлено ДНК вірус африканської чуми свиней.

Станом на 20.01.2017р. все наявне в особистому селянському господарстві поголів’я свиней  піддане умертвінню та видалене шляхом спалення.

З метою координації дій із локалізації та ліквідації спалаху африканської чуми свиней 20.01.2017 проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при обласній державній адміністрації, а також засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Іванівській райдержадміністрації, рішеннями яких встановлено карантин в особистому селянському господарстві  смт. Іванівка, затверджено плани з ліквідації захворювання, визначено межі епізоотичного осередку, зони захисту та нагляду.

Наразі вживаються заходи з локалізації вогнища інфекції згідно з вимогами Інструкції щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней.