Участь у спільному проекті – зустрічі підприємців  півдня України у м. Мінськ, Республіка Білорусь у рамках проекту Міжнародного Торгівельного Центру (ITC)

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області були запрошені прийняти участь у спільному проекті – зустрічі підприємців  півдня України у м. Мінськ, Республіка Білорусь у рамках проекту Міжнародного Торгівельного Центру (ITC) «Україна: Содействие выходу МСП плодоовощного сектора Украины на международный и внутренний рынки и включение их в глобальную цепочку добавленной стоимости», який організовувався та проводився Херсонською Торгово-Промисловою палатою.

До участі у проекті були запрошені підприємці з півдня України (Херсонська, Миколаївська та Одеська області) та підприємці з білоруської сторони.  Зустрічі підприємців проходили у приміщенні Мінського відділення Білоруської ТПП. Під час зустрічі підіймались питання  державних вимог при  експорті/імпорті  плодоовочевої продукції та продуктів переробки овочів та фруктів. У відкритті взяли участь: Олександр Федорчук – генеральний директор Мінського відділення Білоруської торгово-промислової палати; Олена Коломойцева – менеджер проекту Міжнародного торгового центру, Катерина Чупріна – в.о. начальника управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, Шалунова Ірина  – начальник сектору відділу по підтвердженню відповідності продукції і ліцензування БелГИМ Державного Комітету із стандартизації Республіки Білорусь  держстандарт, Ганна Сирчіна – керівник центр підтримки експорту  Херсонський ТПП.

З ознайомленням фітосанітарних можливостей та вимогами до овочевої продукції  при експорті з української сторони ознайомила присутніх Чупріна Катерина.  

Про вимоги та умови імпорту  продукції  розповіла Шалунова Ірина. Зацікавленість у імпорті українських товарів була досить великою.

Також учасники проекту з української сторони мали можливість ознайомитись з виставкою «ПРОДЭКСПО – 2017» яка в ці дні проходила в столиці Білорусії, що надало можливість підприємцям поспілкуватись з колегами, почути їх пропозиції, запропонувати власні та взагалі обмінятись думками.

З метою ознайомлення з умовами вирощування та збереження  овочевої продукції  наші підприємці  відвідали Агрокомбінат «Ждановичи», де мали можливість подивиться на процес вирощування овочів та квітів у тепличних умовах, відвідати складські приміщення підприємства, де зберігаються овочі зібрані у відкритому ґрунті.

Всі учасники заходу сподіваються на подальшу плідну роботу по збільшенню імпорту наших товарів на білоруський ринок.