У Херсоні пройшов семінар-навчання з питань організації дитячого харчування

Згідно з поданою заявою, 5.02.2019 року фахівці Херсонського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області на базі Херсонського навчально-виховного комплексу “Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ст. – гімназія№ 56” провели семінар-навчання з працівниками дошкільного підрозділу цього закладу.                                                 

У ході навчань зосередили увагу присутніх на законодавчих новаціях в частині вимог до безпечності та якості харчових продуктів, санітарно-гігієнічних вимог до утримання приміщень та обладнання, дотримання особистої гігієни персоналом тощо.  Фахівці Держпродспоживслужби наголосили на обов’язковому дотриманні Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005р. № 242/329, Інструкції з організації харчування у дошкільних навчальних закладах, затвердженої наказом Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України від 17.04.2006р. № 298/227, згідно з якими керівники несуть відповідальність за організацію харчування дітей у дошкільному закладі.                                                                                           

Також, розглянули питання дотримання санітарних вимог та умов при транспортуванні, зберіганні, приготуванні харчових продуктів. У ході семінару-навчання присутні отримали вичерпні відповіді на питання, які виникають у щоденній практичній діяльності персоналу.

Для всіх зацікавлених осіб – консультації фахівців Херсонського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області щодо дотримання вимог санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності та якості харчових продуктів можна отримати за адресою:  м. Херсон, вул. Гагаріна, 84.

Контактні телефони: (0552) 32-19-64, 32-19-65.